2 στις 10 καλύτερες διαδρομές για
μοτοσικλέτα στον κόσμο είναι στην Ιταλία!

Διάσημες και μοναδικές έχουν ξεχωρίσει κάθε μία για το δικό της λόγο
Η οδήγηση μιας μοτοσικλέτας δεν είναι μόνο για να μας μεταφέρει από το σημείο Α στο σημείο Β. Στις κατάλληλες διαδρομές η εμπειρία είναι μοναδική, με τις αισθήσεις να συμμετέχουν και την απόλαυση να πολλαπλασιάζεται.
Δανειζόμαστε από το
Cycle World την καταγραφή των 10 καλύτερων διαδρομών με μοτοσικλέτα στον κόσμο, για διαφορετικό λόγο η κάθε μία. Η λίστα δεν τελειώνει με αυτές, όμως κάθε μία έχει κάτι ξεχωριστό που κάνει το πέρασμα από εκεί με τη μοτοσικλέτα μια αξέχαστη εμπειρία.

1.Route 66, ΗΠΑ
2.
Cat & Fiddle - East Midlands
, Αγγλία
3.Το πέρασμα του Σαν Μπερναρντίνο
4.Από το
Cabo de Gata
στη Γρανάδα
5.Η Ακτή Αμάλφι – Ιταλία
6.Βλόρα μέχρι τους Αγίους Σαράντα – Αλβανία
7.Από το
Bar
στο Σαράγεβο
8.
Nurburgring

9.Το τρίγωνο
Betws-y-coed
10.Το μονοπάτι του
Ho Chi Minh – Βιετνάμ

Ας δούμε πιο συγκεκριμένα:

Το πέρασμα του Σαν Μπερναρντίνο
Αρχικά ήταν ένας εμπορικός δρόμος που συνέδεε το ιταλικό λιμάνι της Γένοβας με την Ελβετία. Ακολουθώντας τη μορφολογία του εδάφους, περνά από την ανατολική πλευρά των Άλπεων στη δυτική, μέσα από ένα μοναδικό οικοσύστημα. Πυκνά πευκοδάση, έλατα αργότερα, μοναδική χλωρίδα και υδροβιότοποι προσφέρουν ένα μοναδικό περιβάλλον οδήγησης. Μια διαδρομή με ατελείωτες σε πλήθος καμπές, στροφές και υψομετρικές αλλαγές. Τη μεγαλύτερη δοκιμασία αποτελεί το φαράγγι του Ρήνου μεταξύ των Thusis και Zillis, το οποίο φέρει και το όνομα Via Mala, ή «κακός δρόμος».

Η Ακτή Αμάλφι
Η Ακτή Αμάλφι θεωρείται ίσως το καλύτερο παράδειγμα παράκτιου οικισμού κι ένα μοναδικό τοπίο της Ιταλικής χερσονήσου. Έχει οριστεί σαν ένα από τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO
, προσφέρει μοναδική θέα όπου κι αν κοιτάξεις.
Η
Strada Statale 163 θα σας μεταφέρει από το Sorrento στο Amalfi και το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής, γεμάτης στροφές και εκπληκτικής ασφάλτου, είναι «σκαλισμένο» στα απόκρημνα βράχια. Μια πηγή έμπνευσης για πολλούς, από το συνθέτη Ρίχαρντ Βάγκνερ μέχρι τον θεατρικό συγγραφέα Τενεσί Γουίλιαμς, πρόκειται για ένα ταξίδι που δεν ξεχνιέται εύκολα.

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ: 
http://www.cycleworld.com/2012/12/14/worlds-best-motorcycle-routes/

Πηγή: newsbeast/AUTOMOTO