Τα αυτοκίνητα του James Bond έγιναν ιταλικά

Τα αγαπημένα αυτοκίνητα του James Bond πλέον θα είναι και ιταλικά, μιας και το ιταλικό fund Investindustrial απέκτησε το 37,5% των μετοχών της παραδοσιακής βρετανικής εταιρείας.
Στο σχήμα παραμένει –παρά τις φήμες για το αντίθετο- και η κουβεϊτιανής Τ
he Investment Dar, που πριν από περίπου μια πενταετία είχε εξαγοράσει την Aston Martin από τη Ford σε συνεργασία με τον David Richards (Prodrive). Η είσοδος της Investindustrial θα γίνει μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, προκειμένου με το ποσό των 186 εκατομμυρίων ευρώ να αποκτήσει όπως είπαμε το 37,5% της εταιρείας.
Η αξία της
Aston Martin, που τον τελευταίο καιρό είχε επηρεαστεί έντονα από την οικονομική κρίσης, υπολογίζεται σε 940 εκατομμύρια ευρώ, οπότε το ποσό που κατέβαλε το ιταλικό fund μάλλον σαν προσφορά ακούγεται. Πάντως οι εξαγγελίες των νέων επενδυτών κάνουν λόγο και για μια επένδυση της τάξης των 600 εκατομμυρίων ευρώ σε καινούργια προϊόντα την επόμενη πενταετία, ενώ οι διαδικασίες ελέγχου της επένδυσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και η επισημοποίησή της αναμένεται να ολοκληρωθούν το πρώτο τρίμηνο του 2013.
(Γιάννης Σκουφής)
Πηγή: iefimerida

 

Aston Martin, Investindustrial investirà 500 mln stg in 4 anni

Investindustrial investirà 500 milioni di sterline in Aston Martin nel giro di quattro anni.
Lo ha detto Andrea Bonomi, numero uno dell'operatore di private equity che lo scorso dicembre ha siglato un accordo per rilevare il 37,5% della casa automobilistica britannica attraverso un aumento di capitale.
"Investindustrial investirà in Aston Martin 500 milioni di sterline nel giro di quattro anni", ha detto Bonomi a margine di un evento a Milano.
Sull'eventuale cessione della quota, "il rilancio non sarà veloce e perciò per la vendita ci vorranno almeno dieci anni", ha spiegato.
Investindustrial ha investito, per l'ingresso in Aston Martin, circa 190 milioni di euro.
(Stefano Rebaudo)
Πηγή: it.reuters