Ο Ιταλός σολίστας Mario Stefano Pietrodarchi για πρώτη φορά στην Ελλάδα (στην Πάτρα)

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα εμφανίζεται ο παγκοσμίου φήμης Ιταλός σολίστας του Bandoneon και του Accordion, Mario Stefano Pietrodarchi, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.
Ο Ιταλός γητευτής της μουσικής, θα εμφανιστεί με την Ορχήστρα Δωματίου της Συμφωνικής Ορχήστρας της Φλωρεντίας, στην παράσταση «Cine y Tango», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Απριλίου (ώρα 21.00), στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.
Πρόκειται για ένα φαντασμαγορικό ηχοθέαμα, που θα συνδυάσει αρμονικά, την μελωδία με το χορό, μέσα από ένα γοητευτικό ταξίδι, που ξεκινάει από το λιμάνι της Πάτρας, και μέσω της Νάπολης της Ιταλίας και του Βαλπαραίσο της Χιλής, καταλήγει στο λιμάνι του Buenos Aires.
Θα ακουσθούν συνθέσεις από μουσικές του Ιταλικού Κινηματογράφου, με κορύφωση στη συνέχεια, τις θρυλικές μουσικές του Astor Piazzola, από την πρωτεύουσα της Αργεντινής.
Οι χορογραφίες υπογράφονται από την Ειρήνη Φιλίππου.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο MARIO STEGANO PIETRODARCHI
O Mario Stefano Pietrodarchi γεννήθηκε το 1980 στην Atessa της Ιταλίας.
Από εννέα ετών ξεκίνησε τις σπουδές του στο accordion και στη συνέχεια στο bandoneon.
Το 2007 αποφοίτησε με άριστα από το Conservatorio Musicale S.Cecilia της Ρώμης.
Έχει λάβει κορυφαίες διακρίσεις σε μουσικούς διαγωνισμούς μεταξύ των οποίων η πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Μουσικής C.M.A (Senior) στην Γαλλία το 2001.
• Στις 25 Μαΐου 2009, εμφανίστηκε ως guest στο Κολοσσαίο της Ρώμης και συνόδευσε τον Andrea Bocelli την Angela Gheorghiu και τον Andrea Griminelli με την Συμφωνική Ορχήστρα Abruzzese σε μια βραδιά αφιερωμένη στα θύματα του σεισμού του Abruzzo.
• Το 2010 εμφανίστηκε στο πλευρό του Luis Bacalov και της Ορχήστρας Magna Grecia και την ίδια χρονιά συμμετείχε ως Σολίστας υπό την Διεύθυνση του Maestro Donato Renzetti με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων της Ιταλίας.
• Στις 25 Δεκεμβρίου 2010 και 2012 συμμετείχε ως σολίστας με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Ιταλίας σε συναυλία για την Ζωή και την Ειρήνη που διοργάνωσε η Ιταλική Κυβέρνηση στη Βηθλεέμ.
Την 1 Ιουνίου του 2011 μαζί με τον Erwin Schrott συμμετείχε σε συναυλία στο Arena της Βερόνας για τον εορτασμό της 150ης επετείου της Ιταλικής Ενοποίησης.
• Το 2012, εμφανίζεται μαζί με τους ερμηνευτές της Όπερας την υψίφωνο Anna Netrebko και τον Βαρύτονο Erwin Schrott σε περιοδεία στα μεγαλύτερα θέατρα της Ευρώπης, όπως το Royal Albert Hall του Λονδίνου.
• Επίσης, τον Ιανουάριο του 2013 εμφανίστηκε μαζί με τον Jose Carreras και τον Erwin Schrott στο Victoria Hall της Γενεύης.
Συμμετείχε στο νέο DVD του Andrea Bocelli "Love in Portofino" που κυκλοφόρησε το Φεβρουάριο του 2013.
Έχει εμφανιστεί ως σολίστας σε πολλές χώρες του κόσμου και στο ενεργητικό του καταγράφονται οι σπουδαίες εμφανίσεις του με τις Εθνικές Συμφωνικές Ορχήστρες της Λευκορωσίας, της Αρμενίας κ.α.
Στην χώρα μας εμφανίζεται για πρώτη φορά
και η πόλη της Πάτρας έχει την τιμή να είναι η πρώτη πόλη της Ελλάδας που θα τον φιλοξενήσει.
Οι εμφανίσεις του ακολουθούνται από εγκωμιαστικές κριτικές και χαρακτηρίζονται από το ιδιαίτερο προσωπικό ερμηνευτικό ύφος.
Πολλοί καταξιωμένοι συνθέτες παγκοσμίως έχουν συνθέσει έργα αποκλειστικά για τον Mario Stefano Pietrodarchi.
Το Quintetto που θα συνοδεύσει τον σολίστα Mario Stefano Pietrodarchi αποτελείται από καταξιωμένους διεθνώς μουσικούς της Ορχήστρας Δωματίου της Συμφωνικής Ορχήστρας της Φλωρεντίας.
• Διοργάνωση εκδήλωσης: Patras Tango Academia
PATRAS TANGO ACADEMIA, ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΗΣ 20 & ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ, ΠΑΤΡΑ τηλ. 2610/ 221.510
Πηγή:
patrasevents