Ο διάσημος τενόρος Andrea Bocelli, Επίτιμος Πολιτιστικός Δημότης Κεφαλονιάς!

 

Ο διάσημος τενόρος Andrea Bocelli, Επίτιμος Πολιτιστικός Δημότης Κεφαλονιάς! Η Δευτέρα 13η Μαΐου 2013 σημειώνεται ως μία ξεχωριστή ημερομηνία, υψίστης σημασίας για την Πολιτιστική ζωή του Δήμου Κεφαλονιάς.
Συγκεκριμένα, μετά από πολύμηνη συνεργασία του Α/Δημάρχου Πολιτισμού – Τουρισμού κ. Ε. Κεκάτου με τη Δημοσιογράφο κ.Elisabetta Giudrinetti, ο κ.Bocelli υποδέχτηκε στην Οικία του στην Τοσκάνη τον κ.Κεκάτο με τους συνεργάτες του για να του επιδοθεί ο τιμητικός Τίτλος του Επίτιμου Πολιτιστικού Δημότη Κεφαλονιάς.
Ο κ.Bocelli επιλέχτηκε από τη Δημοτική Αρχή της Κεφαλονιάς ως η κορυφαία διεθνής Προσωπικότητα προερχόμενη από το χώρο της Τέχνης, με τις ιδιαίτερες κοινωνικές ευαισθησίες και το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο, που θα μεταφέρει διεθνώς τα σπουδαία ανθρωπιστικά μηνύματα της υποστήριξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Αλληλεγγύης μεταξύ των Χωρών μετά απο φυσικές καταστροφές, που προκύπτουν από την ιστορία των 2 επετείων του Νησιού μας (Aqui Division, 1943 και Σεισμοί, 1953).

Τον κ.Κεκάτο, συνόδεψαν : η κ.Μιλένα Μαρκουτζά - Μεσσάρη Α/Πρόεδρος του Συλλόγου Mediterraneo , η κ.Αικ.Μαραβέγια Στέλεχος του Κοργιαλενείου Ιδρύματος, ο κ.Pasquale D’Amico Εκπρόσωπος COMITES, η κ.Πέγγυ Πετρακάκου Πρόξενος της Ελλάδος στην Τοσκάνη, ο κ.Marcello Beccari Υπουργός της Δημοκρατίας του San Marino, ο κ.Tiziano Zanisi Εκπρόσωπος της Aqui Division, ο κ.Nicola Censini Διδάκτωρ Ευρωπαικών Σπουδών , η κ.Jessica Massini Video Reporter, ο κ.Giuliano Censini Ζωγράφος – Γλύπτης, ο κ.Michele Colangelo Στέλεχος Δήμου Arezzo, ο κ.Vincenzo La Croce Φωτογράφος, ο κ.Antonio Vignali Καλλιτεχνικός Σύμβουλος των Christie’s και Fiera, ο κ.Sergio Fiorini Ηθοποιός , συνεργάτης του Roberto Benigni, ο κ.Alessandro Boncompagni Υπεύθυνος Τουρισμού Arezzo, η κ.Rita Polverini Πολιτιστική Σύμβουλος Arezzo, ο κ.Valerio Mariotti Εκπρόσωπος Ιταλικού Ερυθρού Σταυρού, ο κ.Pierluca Matteuci Εκπρόσωπος Ερυθρού Σταυρού – Aqui Division και η κ.Elisabetta Giudrinetti Δημοσιογράφος.
Ο κ.Bocelli καλοδέχτηκε τους καλεσμένους με τη Σύζυγό του και παρέθεσε Δεξίωση Υποδοχής.
Επιπλέον ευχαρίστησε για την τιμή που του γίνεται να θεωρείται Επίτιμος Πολιτιστικός Δημότης Κεφαλονιάς γεγονός που τον συγκινεί ιδιαίτερα και σε ημερομηνία που θα καθοριστεί θα επισκεφτεί το
νησί.
Επίσης ανέφερε την ευχάριστη έκπληξή του για την δημιουργία του Ring Rise Network από το Δήμο Κεφαλονιάς, που θα προβάλλει με τον καλύτερο τρόπο το πολιτιστικό profile και την ιστορία του Νησιού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και διαβεβαίωσε ότι θα μεταφέρει με τιμή τόσο τις Ανθρωπιστικές Αξίες που οι Κεφαλονίτες ανέδειξαν με την συμπεριφορά τους στην Μεραρχία Aqui όσο και την σημασία της αλληλεγγύης και υποστήριξης των Λαών σε φυσικές καταστροφές.
Ο κ.Κεκάτος παρέδωσε στο ζεύγος Bocelli προσωπική Πρόσκληση Φιλοξενίας στο νησί εκ μέρους του Δημάρχου Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρου Παρίση και προσέφερε συμβολικά Δώρα εκφράζοντας την προσωπική και Θεσμική του ευγνωμοσύνη για την εξαιρετικά τιμητική συνεργασία του κ.Andrea Bocelli με τον Δήμο Κεφαλονιάς.
Τέλος ιδιαίτερες ευχαριστίες ανήκουν στην κ.Elisabetta Giudrinetti, η οποία συνεργαζόμενη άψογα με την κ.Alessia Navarino και την κ.Veronica Berti οργάνωσε άψογα την επικοινωνία με τον διάσημο Τενόρο, προβάλλοντας με τον πιο ποιοτικό και ουσιαστικό τρόπο την Κεφαλονιά στο εξωτερικό.

Εκ του Γραφείου Τύπου του Δήμου Κεφαλονιάς

Πηγή: mykefalonia


Andrea Bocelli, cittadino onorario di Cefalonia (isola greca del mar Ionio)

Andrea Bocelli ha ricevuto (lunedì 13 maggio), dalle mani del vicesindaco E. Kekatos, la cittadinanza onoraria dell’ isola di Cefalonia (Grecia). Secondo quanto riportato dall’ ufficio stampa del Comune di Cefalonia il s. Bocelli è stato scelto per trasmettere nel mondo il messaggio della solidarietà tra i popoli e del sostegno in caso di calamità, non solo come eminente esponente della musica di fama internazionale, ma anche come un personaggio impegnato a sensibilizzare l'opinione pubblica sui temi della solidarietà sociale e dell'assistenza ai più deboli.
La cittadinanza onoraria del famoso tenore coincide con due anniversari importanti per l
isola di Cefalonia:

- Ad agosto, i 70 anni del terremotto del 1953

- A settembre, gli 80 anni della strage della Divisione Acqui

Andrea Bocelli, che per l'occasione ha aperto le porte della sua casa a Forte dei Marmi in Toscana, ha accolto gentilmente la  rappresentanza greca e ha promesso un futuro incontro con la gente dell’ isola.