Δεκάδες Ιταλοί καθηγητές μετείχαν σε επιμορφωτικό Σεμινάριο που διοργάνωσε το Ιταλικό Υπ. Παιδείας στην Ελλάδα


65 Ιταλοί καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης και δέκα καθηγητές πανεπιστημίου μετείχαν στο τετραήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στο Τολό, στον συνεδριακό χώρο του Ξενοδοχείου TOLO, από την Πέμπτη μέχρι και Κυριακή 30 Αυγούστου.

Αντικείμενο του Σεμιναρίου που διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας της Ιταλίας- Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Λομβαρδίας ήταν «Η παρουσία του κλασσικού Ελληνικού- Λατινικού κόσμου στο σήμερα» ενώ να σημειώσουμε ότι είναι η τέταρτη συνεχής χρονιά που γίνεται αντίστοιχο Σεμινάριο στη χώρα μας, με τα προηγούμενα να έχουν πραγματοποιηθεί στους Δελφούς, στην Αρχαία Ολυμπία και στην Ιθάκη. Οι μετέχοντες στο Σεμινάριο διδάσκουν αρχαία ελληνικά και λατινικά σε δημόσια σχολεία της Ιταλίας, στο λεγόμενο "κλασσικό λύκειο".

Είχαμε την χαρά να συνομιλήσουμε με τον κ. Giuseppe Zanetto, καθηγητή αρχαίων ελληνικών στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνο, ο οποίος και επισήμανε ότι "τα αρχαία ελληνικά και ευρύτερα η κλασσική Ελληνική Παιδεία συμβάλλουν καταλυτικά στη δημιουργία κριτικού πνεύματος στους μαθητές κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό, άσχετα με το αν θα ακολουθήσουν θετική, θεωρητική, τεχνολογική κτλ. κατεύθυνση".

Οι καθηγητές επισκέφθηκαν φυσικά αρχαιολογικούς χώρους στις Μυκήνες, στην Επίδαυρο, στην Ασίνη αλλά και την Ακροκόρινθο, ενώ το απόγευμα του Σαββάτου και για δύο ώρες οι εργασίες του Σεμιναρίου φιλοξενήθηκαν στο Βουλευτικό του Ναυπλίου.

Πηγή: http://e-italika.blogspot.gr/2015/09/blog-post_1.html