Ιταλία: Ένοχος για την υπόθεση της ανήλικης χορεύτριας Rubi
ο Μπερλουσκόνι

 Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2013 18:31

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου δημιουργεί πρόβλημα στην κυβέρνηση συνασπισμού του ιταλού πρωθυπουργού Ενρίκο Λέττα, που υποστηρίζεται από το κεντροδεξιό κόμμα του Μπερλουσκόνι.
Ένοχος κρίθηκε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι για την υπόθεση της ανήλικης χορεύτριας νυχτερινού κέντρου.
Δικαστήριο του Μιλάνου επέβαλε στον Μπερλουσκόνι φυλάκιση επτά ετών και ισόβιο αποκλεισμό από τα δημόσια αξιώματα, καθώς τον καταδίκασε για σεξουαλική συνεύρεση επί πληρωμή με την ανήλικη καθώς και για κατάχρηση εξουσίας.
Η εισαγγελέας είχε προτείνει κάθειρξη έξι ετών για την κατηγορία της σεξουαλικής συνεύρεσης με τη χορεύτρια Καρίμα Ελ Μαρούγκ, γνωστή με το ψευδώνυμο «Ρούμπι η καρδιοκατακτήτρια», όταν ακόμη εκείνη δεν είχε συμπληρώσει τα 18 της χρόνια κατά τη διάρκεια των λεγόμενων «πάρτι μπούνγκα – μπούνγκα», τα οποία λάμβαναν χώρα στη βίλα του Καβαλιέρε, έξω από το Μιλάνο. Είχε επίσης ζητήσει τον ισόβιο αποκλεισμό του από κάθε δημόσιο αξίωμα.
Οι ποινές που επέβαλε το δικαστήριο θα πρέπει να εφαρμοστούν εφόσον επικυρωθούν και μετά την έφεση.
Η ετυμηγορία του δικαστηρίου δημιουργεί πρόβλημα στην κυβέρνηση συνασπισμού του ιταλού πρωθυπουργού Ενρίκο Λέττα, που υποστηρίζεται από το κεντροδεξιό κόμμα του Μπερλουσκόνι.
Ο Μπερλουσκόνι έχει αρνηθεί κάθετα τις κατηγορίες. Το ίδιο έχει συμβεί και με την Ελ Μαρούγκ, η οποία έχει αρνηθεί ρητώς ότι ήταν ιερόδουλη, καθώς και ότι είχε συνευρεθεί σεξουαλικά με τον ιταλό πολιτικό και επιχειρηματία.
Στα πρώτα σχόλιά τους τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για σκληρή απόφαση.

«Σήμερα πέθανε το κράτος δικαίου»

«Στην Ιταλία σήμερα πέθανε το κράτος δικαίου», δήλωσε ο κεντροδεξιός βουλευτής Φαμπρίτσιο Τσικίτο σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου.
«Οι δικαστές ενοχοποίησαν τα εννέα εκατομμύρια Ιταλών που ψήφισαν τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, θυμίζει αποφάσεις στρατοδικείων» πρόσθεσε ο Τσικίτο.
«Πρόκειται για εξωπραγματική ετυμηγορία αλλά κατά κάποιο τρόπο την αναμέναμε», σχολίασε ο συνήγορος υπεράσπισης του «Καβαλιέρε», Νικόλο Γκεντίνι.
Αργότερα, είναι πιθανό να εκδοθεί γραπτή ανακοίνωση του ιταλού κεντροδεξιού πρώην Πρωθυπουργού.
Έξω από το δικαστήριο του Μιλάνου συγκεντρώθηκαν μέλη του κινήματος Πέντε Αστέρων που αμφισβήτησαν ηχηρά την Ντανιέλα Σαντανκέ, από τις στενότερες συνεργάτιδες του Μπερλουσκόνι, η οποία χαρακτήρισε "ντροπή"» την απόφαση των δικαστών.

Πηγή: naftemporiki

 

24 giugno 2013

Berlusconi condannato a 7 anni, la sentenza

I giudici della IV Sezione penale del Tribunale di Milano hanno condannato a sette anni di carcere e all'interdizione perpetua dai pubblici uffici Silvio Berlusconi nell'ambito del processo Ruby. I reati contestati: concussione per costrizione e prostituzione minorile

TUTTI I VIDEO QUI

Πηγή: la repubblica