Η ιδιοφυϊα του Da Vinci για 1η φορά στην Kύπρο μέσα από μια μοναδική έκθεση
Στο Kέντρο «Eυαγόρας Λανίτης» στη Λεμεσό

Λεμεσός -Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 30 χρόνια παρουσίας και δράσης της στην Κύπρο η FBME Bank με υπερηφάνεια παρουσιάζει την έκθεση Da Vinci Machines - An exhibition of Genius.
Οι λάτρεις της τέχνης αλλά και της μηχανικής θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να θαυμάσουν και να γνωρίσουν την ιδιοφυΐα του Leonardo Da Vinci, για πρώτη φορά στην Κύπρο από τις 3 Ιανουαρίου μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου στον εκθεσιακό χώρο του Χαρουπόμυλου στο Κέντρο Ευαγόρα Λανίτη στη Λεμεσό.
Εμπνευστές της διεθνούς έκθεσης είναι οι επιστήμονες και μελετητές του οργανισμού
Niccolai Τeknoart SNC και το μουσείο Leonardo Da Vinci στη Φλωρεντία, υπό την υψηλή προστασία της πόλης της Φλωρεντίας.
Η έκθεση περιλαμβάνει περισσότερα από 60 μοντέλα τα οποία βασίζονται στα πρωτότυπα σχέδια του
Leonardo Da Vinci, όπως αυτά περιγράφονται με απόλυτη λεπτομέρεια και στα βιβλία «κώδικες» του. Τα μοντέλα αυτά είναι χωρισμένα σε ενότητες:

  • Πολεμικές μηχανές
  • Ιπτάμενες μηχανές
  • Ναυτικές και Υδραυλικές μηχανές
  • Μηχανές βασισμένες στις βασικές αρχές τις μηχανικής

Οι επισκέπτες μπορούν να τα αγγίξουν αλλά και να τα χειριστούν, αποκτώντας έτσι από πρώτο χέρι την εμπειρία του τρόπου λειτουργίας τους. Επεξηγηματικές σημειώσεις και σχέδια του Leonardo Da Vinci συνοδεύουν το κάθε μοντέλο. Οι μηχανές αλλά και τα κινούμενα σχέδια σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές συνθέτουν και ενισχύουν την επιστημονική πολιτιστική εμπειρία της έκθεσης.
Πέρα από τις μηχανές οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν και να μελετήσουν πιστά αντίγραφα από 15 πίνακες του μεγάλου καλλιτέχνη.
Κατά τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί αξιοσημείωτες εκθέσεις σε διάφορες πόλεις του κόσμου εκτός από τη Φλωρεντία, στη Βενετία, Νάπολη, Βαρσοβία, Μαδρίτη, Χονγκ Κονγκ, Ντουμπάι, Βιέννη, Βερολίνο, καθώς και σε μακρινούς προορισμούς όπως στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Βόρεια και Νότια Αμερική. Φέτος και η Κύπρος έχει την τιμή να φιλοξενήσει αυτή τη μοναδική έκθεση.
Να σημειωθεί ότι όλα τα έσοδα από την έκθεση θα δοθούν στο Νοσοκομείο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του ΙΙΙ για παιδιά, προσδίδοντας έτσι στο γεγονός αυτό, εκτός από το σημαντικό πολιτιστικό του χαρακτήρα, και μια μεγάλη κοινωνική προσφορά.
Πηγή
: Philenews