Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, στην αίθουσα διαλέξεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης στις 2μ.μ.
Οι αγορές της Ιταλίας και της Αιγύπτου θα βρεθούν στο επίκεντρο της «Ημέρας Πληροφόρησης Επιχειρηματιών», που διοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη, το υπουργείο Εξωτερικών και το ΕΒΕΘ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, στην αίθουσα διαλέξεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 29, 2ος όροφος), στις 2μ.μ. (13:45 ώρα προσέλευσης)
Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα γίνει παρουσίαση των αγορών της Ιταλίας και της Αιγύπτου από τους συμβούλους Α΄ ΟΕΥ, Μιχάλη Βρεττάκη και Παρασκευή Τασάκου αντίστοιχα, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν κατ΄ ιδίαν συναντήσεις μεταξύ των ομιλητών και των εκπροσώπων των επιχειρήσεων που θα εκδηλώσουν σχετικό ενδιαφέρον. Οι  συναντήσεις, θα έχουν διάρκεια ως 10΄ και λόγω του αναμενόμενου μεγάλου ενδιαφέροντος συμμετοχής, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με βάση την ώρα άφιξης των συμμετεχόντων.
Στόχος της εκδήλωσης –που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων του έργου
WIDE που υλοποιείται από το ΕΒΕΘ- είναι η ενημέρωση -από εκπροσώπους του υπουργείου Εξωτερικών που πρόσφατα επέστρεψαν από τα ελληνικά Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της Ιταλίας και της Αιγύπτου- των επιχειρηματιών της Θεσσαλονίκης για τις δυνατότητες εξαγωγών και σύναψης συνεργασιών με τις δυο μεσογειακές χώρες.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Τύπου και Εκδόσεων του ΕΒΕΘ (τηλ. 2310 370 132) το αργότερο ως την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012.
Πηγή: Voria