Δύο τίτλοι τιμής
(από την Ιταλία) για τον Γιάννη Σμαραγδή

Ακόμα μία μεγάλη διάκριση για έναν καταξιωμένο διεθνώς Έλληνα σκηνοθέτη! Ο πολυβραβευμένος Γιάννης Σμαραγδής απέκτησε ακόμα δύο σημαντικούς τίτλους τιμής, από τη γειτονική Ιταλία αυτή τη φορά, με γνώμονα πάντα τη σημαντική προσφορά του στον κινηματογράφο και τον πολιτισμό.
Πριν από περίπου ένα μήνα ο Γιάννης Σμαραγδής

· χρίστηκε υπεύθυνοςΚινηματογράφου και Θεάτρου και επικεφαλής όλων των επιστημονικών μελετών του τμήματος από το Διεθνές Ινστιτούτο Νομικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Μελετών, με έδρα τη Ρώμη.

· Παράλληλα τον επέλεξαν ως μέλος της Επιτροπής Προεδρίας οι αρμόδιοι των διεθνών ιταλικών βραβείων «Giuseppe Sciacca» (διοργανώνονται κάθε Νοέμβριο στο Βατικανό), στον οποίο συμμετέχουν πολλές και σημαντικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο.

Το δελτίο Τύπου της γραμματείας των γνωστών ιταλικών βραβείων αναφέρει σχετικά με την επιλογή του Έλληνα σκηνοθέτη σε αυτή τη θέση: «Είναι μεγάλη τιμή η παρουσία του Έλληνα σκηνοθέτη στην Επιτροπή Προεδρίας.
Τιμά με τη χαρισματική προσωπικότητά του την πατρίδα του αλλά και την τέχνη του κινηματογράφου.

Του ευχόμαστε καλή πλεύση στους πολιτιστικούς και κοινωνικούς σκοπούς των βραβείων».

Να θυμίσουμε ότι το 2008 είχε απονεμηθεί στον Γιάννη Σμαραγδή το διεθνές βραβείο σκηνοθεσίας «Giuseppe Sciacca» για την ταινία του «El Greco».
Τα διεθνή βραβεία «
Giuseppe Sciacca» είναι αφιερωμένα στη μνήμη ενός 26χρονου φοιτητή της Αρχιτεκτονικής, πρότυπου ήθους και προσφοράς στην κοινωνία. Ιδρύθηκαν πριν από έντεκα χρόνια από τον κληρικό του Βατικανού και καθηγητή της Νομικής Don Bruno Lima. Σκοπός τους είναι η διάδοση του πολιτισμού και της κοινωνικής προσφοράς, η φιλία των εθνών, οι ανθρώπινες αξίες και οι νέοι. Μεγάλο μέρος της τελετής, που γίνεται στο Πανεπιστήμιο «Ponteficia», στο Βατικανό, είναι αφιερωμένο σε νέους επιστήμονες και καλλιτέχνες, οι οποίοι αποτελούν την ελπίδα και το φως για την ανθρωπότητα. Ανάμεσα στους ελάχιστους Έλληνες που έχουν λάβει τέτοιο βραβείο συγκαταλέγονται ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Μίκης Θεοδωράκης.( Αλκίνοος Μπουνιάς)
Πηγή: espressonews