Διεθνής διάκριση για το ελληνικό βιολογικό μέλι στην Ιταλία

Στην Μπολόνια της Ιταλίας, ολοκληρώθηκε επιτυχώς για έκτη συνεχή χρονιά, ο Διεθνής Διαγωνισμός Βιολογικού Μελιού, BIOLMIEL, όπου συμμετείχε αξιόλογος αριθμός μελισσοκόμων από διάφορες χώρες. Πιο ειδικά από την χώρα μας, τόσο οι συμμετοχές όσο και οι διακρίσεις ήταν περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά.
Αξιοσημείωτο είναι ότι μόνο από την Ελλάδα υπήρχαν πενήντα διαφορετικές ετικέτες μελιού, γεγονός το οποίο αποδεικνύει ότι το επίπεδο της ποιότητας του Ελληνικού βιολογικού μελιού, αναγνωρίζεται σε παγκόσμια κλίμακα.
Η διεθνής κριτική επιτροπή προχώρησε στην αξιολόγηση περισσότερων από 170 προϊόντων στα οποία είχε προηγηθεί χημική ανάλυση, και τα χαρακτηριστικά των δειγμάτων προσδιόρισαν τους νικητές, με μέσο όρο ο οποίος ξεπέρασε στη βαθμολόγηση τα 80/100. Υπεύθυνη για τη διοργάνωση της εκδήλωσης ήταν η CRA (Ιταλικό Κέντρο Έρευνας Μελισσοκομίας), σε συνεργασία με το CIBi/Premiobiol (Ιταλική κοινοπραξία για τα βιολογικά προϊόντα).
Για την χώρα μας, την διοργάνωση ανέλαβε ο Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ. Ιδιαίτερη διάκριση για την Ελλάδα αποτελεί το τρίτο βραβείο ποιότητας και το πρώτο βραβείο συσκευασίας τα οποία απέσπασε το θυμαρίσιο μέλι ¨ΑΜΟΡΓΙΑΝΟ¨ (παραγωγός Μαρούλης Παναγιώτης) από την Αμοργό.
Αναλυτικότερα, οι Έλληνες μελισσοκόμοι οι οποίοι έλαβαν διάκριση είναι οι :
ΧΡΥΣΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ (3η θέση στην γενική κατάταξη)

ΕΠΩΝΥΜΙΑ    ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ    ΠΕΡΙΟΧΗ

 ΑΜΟΡΓΙΑΝΟ (θυμάρι)    Μαρούλης Παναγιώτης    Λαγκάδα Αμοργός

 ΧΡΥΣΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ     ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ    ΠΕΡΙΟΧΗ

EULOGIA OF SPARTA    Μπίλιας Μιχαήλ    Αττική

 ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΟΙ

 ΜΑΓΙΣΣΕΣ (δάσους)    Καραλιόλιου Μαρία    Βράσταμα Χαλκιδικής


Δείτε όλες τις διακρίσεις στον παρακάτω πίνακα (κάντε κλικ για μεγέθυνση): 

Πηγή: agronews