Γυρίσματα στην Ιταλία του ντοκιμαντέρΗ δική μας Κάλλας

Γυρίσματα στο Μιλάνο και τη Βερόνα ξεκίνησε την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου ο βραβευμένος Ελληνοσουηδός σκηνοθέτης Χαράλαμπος Τσόκας και το επιτελείο του δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ "Η δική μας Κάλλας" με πρωταγωνίστρια την Μυρτώ Καμβυσίδη.

Τα γυρίσματα θα διαρκέσουν έως την Τρίτη και θα γίνουν στα μέρη όπου έζησε η Μαρία Κάλλας με τον σύζυγό της Τζιοβάνι Μπατίστα Μενεγκίνι. Στη συνέχεια το συνεργείο θα έρθει για γυρίσματα στην Ελλάδα (και συγκεκριμένα στην Καλαμάτα) μέχρι και την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου. Στόχος του ντοκιμαντέρ είναι να ταυτίσει την Μεσσηνία με τη Μαρία Κάλλας.

Στα γυρίσματα βοήθησαν οι: Θανάσης Ψαρούλης, οικ. Γεώργιου Ηλιόπουλου, Σοφία Μπομπόνη, Παύλος Παύλου, Παναγιώτης Μίντζιας, Παναγιώτης Μπαζίγος, Αντώνης Κυριακόπουλος, Φώτης Κουτρουμπής, Ανδρέας Ζαγάκος, Μαρία Τούμπουρου, Αντζελα Σπηλιώτη, Αγγελική Σάμπαλη, Αγγελική Μήτρου, Σωτήρης Θεοδωρόπουλος, Mάριος Κατσαρός κ.α.

Λίγα λόγια για τον σκηνοθέτη: Ο Χαράλαμπος Τσόκας καθηγητής της Ακαδημίας του Κινηματογράφου Στοκχόλμης και στέλεχος της Σουηδικής Τηλεόρασης, έχει γυρίσει τουλάχιστον 1.000 ταινίες στη Σουηδία και την Ελλάδα. Τα 2 τελευταία χρόνια με πρωτοβουλία του “Διαζώματος” και του προέδρου του Στ. Μπένου, παρουσίασε ντοκιμαντέρ για τη ζωή του καθηγητή - αρχαιολόγου Πέτρου Θέμελη, για το έργο και τις ανασκαφές στην Αρχαία Μεσσήνη. Φέτος ολοκλήρωσε την ταινία μεγάλου μήκους για τη ζωή του καθηγητή – αρχαιολόγου Β. Λαμπρινουδάκη για το έργο και τις ανασκαφές στην Επίδαυρο.

Πηγή: http://e-italika.blogspot.gr/2014/11/blog-post_9.html