Για δώρο οι Ιταλοί προσφέρουν ελαιόλαδο

Φιάλες εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου προτιμούν να προσφέρουν για δώρο τις εορταστικές περιόδους στην Ιταλία.
Η νέα αυτή τάση και πρωτότυπη είναι και εφικτή για μια χώρα που παράγει ελαιόλαδο, όπως η Ιταλία ή η Ελλάδα. Την ιδέα άρχισαν να θέτουν σε εφαρμογή οι Ιταλοί για τα Χριστουγεννιάτικα και γενικά τα δώρα τους. Αντί για αλλού είδους πράγματα προτείνουν ωραίες συσκευασίες με φιάλες εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου για πολλές περιπτώσεις όπως για πάρτι, γενέθλια, επετείους, διακοπές κ.ά.
Οι θιασώτες της ιδέας αυτής, σημειώνουν ότι το δώρο οπωσδήποτε εξαρτάται από το πρόσωπο στο οποίο απευθύνεται και τη σχέση του με το πρόσωπο που το προσφέρει. Όμως, κύριος στόχος πρέπει να είναι το δώρο να είναι πρωτότυπο και πάνω απ' όλα να εκτιμηθεί από το πρόσωπο που το λαμβάνει. Και παρατηρούν ότι σε προσκλήσεις για δείπνο ή γεύμα, συνήθως προσφέρεται ένα συνηθισμένο μπουκάλι κρασί που σίγουρα δεν είναι το πρωτότυπο! Γιατί λοιπόν να μην αντικατασταθεί με ένα μπουκάλι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο!!
Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, υπογραμμίζουν, είναι ένα προϊόν που χρησιμοποιείται από σχεδόν όλους και μπορεί να εντυπωσιάσει τους φίλους,, την οικογένεια ή το αγαπημένο σας πρόσωπο! Και αυτό γιατί, όπως λένε, το ελαιόλαδο είναι η κύρια βάση της Μεσογειακής διατροφής, η οποία έχει αναγνωριστεί ως «άυλη  πνευματική κληρονομιά της ανθρωπότητας."
Εκτός των άλλων όμως, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο περιέχει σημαντικά στοιχεία (ελαϊκό οξύ, πολυφαινόλες και βιταμίνες) που μπορούν να επηρεάσουν θετικά διάφορες μεταβολικές διεργασίες του σώματος, όπως έχουν αποδείξει πολυάριθμες επιστημονικές μελέτες.
Πηγή:sedik.gr


Fai un regalo originale: olio!

 Quante sono le occasioni in cui dobbiamo fare un regalo, un invito a cena, un compleanno, un anniversario...!
Tutte le volte ci piacerebbe poter essere originali con il nostro regalo e più di tutto vorremmo che venisse apprezzato dalla persona che lo riceve!
Non è sempre facile però trovare un' idea originale. Sappiamo che quando si va sul cibo normalmente non si sbaglia... ma certo che regalare la solita bottiglia di vino non saremo certo ricordati per l'originalità!
Allora perché non cambiare e regalare un set di bottiglie di olio di alta qualità? L'olio extra vergine di oliva è un prodotto utilizzato praticamente da tutti e chiunque sa apprezzare un buon olio di oliva.
Questa volta stupisci tutti i tuoi amici, parenti o la persona amata e regala olio extra vergine di oliva!

Πηγή
: oliving.it