Βατικανό: πλήθος πιστών στην τελετή αγιοποίησης για τους 2 Πάπες

Σήμερα στη Ρώμη και συγκεκριμένα στο Βατικανό, πραγματοποιήθηκε η τελετή αγιοποίησης των παπών Ιωάννου Παύλου του Β' και Ιωάννη του Εικοστού Τρίτου, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, οι πιστοί άγγιξαν το ένα εκατομμύριο, ενώ η τελετή μεταδόθηκε απευθείας σε ολόκληρο τον κόσμο.Οι διεθνείς αντιπροσωπείες ξεπέρασαν τις εκατό, με παρόντες τριάντα τέσσερις αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων.
Ο βροχερός καιρός δεν εμπόδισε τους πιστούς να συρρεύσουν στη Ρώμη και να προσευχηθούν σε έντεκα ολονυκτίες που τελέστηκαν σε ένδεκα εκκλησίες της Αιώνιας Πόλης.


Δεκάδες χιλιάδες οι προσκυνητές που έφτασαν από την Πολωνία, την πατρίδα του πάπα Κάρολ Βοϊτίλα, όπως και από την ιταλική πόλη του Μπέργκαμο, κοντά στο Μιλάνο, την ιδιαίτερη πατρίδα του πάπα Ιωάννη ΚΓ'.
Οκτακόσιοι ιερείς έδωσαν τη δυνατότητα σε όσους πιστούς το επιθυμούσαν να λάβουν την όστια και να μεταλάβουν (Santissima Eucaristia) υπαίθρια.Ύψιστα τα μέτρα ασφαλείας, με δέκα χιλιάδες άνδρες της αστυνομίας, των καραμπινιέρων, της οικονομικής αστυνομίας και του στρατού.

Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα», ένας από τους μικρότερους πιστούς που παρακολούθησαν τη σημερινή τελετή ήταν ο Τζοβάνι Πάολο, ένα βρέφος τριών μόλις μηνών, μαζί με τους γονείς του. Το όνομά του, φυσικά, είναι ένδειξη πίστης και αφοσίωσης στον πολωνό ποντίφικα ο οποίος αγιοποιήθηκε σήμερα.Στην πλατεία Ρισορτζιμέντο της Ρώμης, κοντά στο Βατικανό, ο Ιταλικός Ερυθρός Σταυρός είχε δημιουργήσει και έναν μικρό χώρο για τις μητέρες που ήθελαν να θηλάσουν τα παιδιά τους, ή απλώς, να μπορέσουν να ξεκουραστούν για λίγα λεπτά.
 

Πηγή: http://e-italika.blogspot.gr/2014/04/2.html