Έκθεση ζωγραφικής Steps to dream
του Silvio Cattani
14 Νοεμβρίου / 19:00
Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών,
Πατησίων 47

Στόχος της μονογραφικής έκθεσης του Silvio Cattani με τίτλο “Steps to dream” είναι να συστήσει τον καλλιτέχνη στο ελληνικό κοινό μέσα από μία συλλογή από έργα και σχέδια σε χαρτί μικτής τεχνικής και διαφόρων διαστάσεων, όπου αποτυπώνεται καθαρά η προσήλωσή του στην αφηρημένη τέχνη. Ο Silvio Cattani (Trento 1947), γνωστός και καταξιωμένος καλλιτέχνης από το Τρέντο, που σπούδασε Λιθογραφία στο Κρατικό Ινστιτούτο Τέχνης του Ουρμπίνο και Ζωγραφική στην Ακαδημία Καλών τεχνών της Βενετίας, ζει μεταξύ Ροβερέτο και Βενετίας, μια και υπήρξε . διευθυντής  του Ινστιτούτου Τέχνης του Τρέντο και του Rovereto , ενώ εδώ και δυο μήνες είναι διευθυντής της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Βενετίας.
Έχοντας στο ενεργητικό του εκθέσεις στην Ιταλία και στο εξωτερικό, έχει φιλοτεχνήσει δημόσια καλλιτεχνικά έργα από ψηφιδωτό, κεραμικό και γυαλί. Έχει παρουσιάσει πρόσφατα εκθέσεις στο Σαν Φρανσίσκο, Ουάσιγκτον, Μόναχο, Βερολίνο, Βοστώνη, Νάπολη και Σπολέτο. Η περιοδεύουσα έκθεση “
Steps to dream” έχει ταξιδέψει στην Ευρώπη στο Βερολίνο, Μόναχο και Άμστερνταμ.
Αξιοσημείωτο είναι ότι ο καλλιτέχνης το 2008 είχε ονομάσει "Meteore"
(Μετέωρα) μια έκθεση του στο Μιλάνο, επηρεασμένος από ένα ταξίδι του στη Θεσσαλία, όπου είχε ανακαλύψει τα αρχαία κι ερημικά βραχομοναστήρια των Μετεώρων, τοπίο επιβλητικό, κατάλληλο για αυτοσυγκέντρωση κι εσωτερική αναζήτηση.
Πληροφορίες
Ημερομηνία: Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012 - Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012
Ωράριο: 19.00
Τόπος: Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών (Πατησίων 47)
Διοργάνωση: Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών
Σε συνεργασία με: Υπό την αιγίδα του Γραφείου Πολιτισμού της Αυτόνομης Επαρχίας του Τρέντο