Έκθεση ζωγραφικής (30/1/2013)
"Αποκρυπτογραφώντας τα άστρα"
του
Silvio Cattani

Έκθεση ζωγραφικής "Αποκρυπτογραφώντας τα άστρα" του Silvio Cattani

Εγκαίνια έκθεσης:
Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013, ώρα 19:00

Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, Πατησίων 47
Vin
d'honneur
Δίαρκεια έκθεσης:

30/01/2013 - 01/03/2013
Δευτ.-Παρ. 10.00 - 14.00
Υπό την αιγίδα του Γραφείου Πολιτισμού της Αυτόνομης Επαρχίας του Τρέντο

Η μονογραφική έκθεση του Silvio Cattani "Αποκρυπτογραφώντας τα άστρα" που διοργανώνει το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, υπό την αιγίδα της Aυτόνομης Eπαρχίας του Tρέντο, παρουσιάζει μια σειρά από καινούργια σχέδια σε χαρτί του Ιταλού καλλιτέχνη. Πρόκειται για μικτές τεχνικές σε διάφορα σχήματα, που αποτελούν ένα περαιτέρω βήμα στην συστηματική έρευνα που ο καλλιτέχνης αναπτύσσει εδώ και χρόνια και απεικονίζει την προσήλωσή του στην αφηρημένη τέχνη.
Ο
Silvio Cattani
, γνωστός και καταξιωμένος καλλιτέχνης από το Τρέντο, ζει ανάμεσα στο Ροβερέτο και τη Βενετία έχοντας στο ενεργητικό του εκθέσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Έχει φιλοτεχνήσει δημόσια καλλιτεχνικά έργα από ψηφιδωτό, κεραμικό και γυαλί, ενώ πρόσφατα παρουσιάστηκαν εκθέσεις του στο Σαν Φρανσίσκο, Ουάσιγκτον, Μόναχο, Βερολίνο, Βοστώνη, Νάπολη και Σπολέτο. Η έκθεση "Αποκρυπτογραφώντας τ’ άστρα" είναι μια περιοδεύουσα έκθεση που θα παρουσιαστεί στο Μιλάνο, Τρέντο, Λοζάννη και Ντόρτμουντ.
Στα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί η προβολή του βίντεο “
Sign-art-our” (διάρκειας 22΄) της χορογράφου και χορεύτριας Aurelia Baumgartner. Είναι μία περφόρμανς που θέτει σημαντικά ερωτήματα σχετικά με την πορεία δημιουργίας της σύγχρονης τέχνης σε συσχετισμό με τους ρόλους του Εγώ-δημιουργού και του Εγώ-θεατή και γενικότερα, με το χάσμα μεταξύ του Εγώ και του Άλλου. Σε αυτή την περφόρμανς ο Silvio Cattani συμμετέχει ως αποδέκτης-θεατής της χορογραφικής δράσης και ταυτόχρονα ως αποστολέας-παραγωγός της καλλιτεχνικής πράξης.

Πληροφορίες
·         Ημερομηνία: Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013 - Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2013
·         Ωράριο: 19.00
·         Τόπος: Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών (Πατησίων 47)
·         Διοργάνωση: Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών
·         Σε συνεργασία με: Υπό την αιγίδα του Γραφείου Πολιτισμού της Αυτόνομης Επαρχίας του Τρέντο