Η Μήλος εξώφυλλο στο κορυφαίο ιταλικό ταξιδιωτικό περιοδικό «Bell' Europa»!
«Μήλος, η ομορφότερη θάλασσα των Κυκλάδων» τονίζει το περιοδικό στο εξώφυλλό του!
"Πλημμύρησε " το διαδίκτυο τις τελευταίες μέρες με μια είδηση που φέρει αυτό τον τίτλο, τον γεμάτο έκπληξη και θαυμασμό! Δεκάδες blog έσπευσαν να μοιραστούν τη χαρμόσυνη είδηση και το νέο διαδόθηκε εν ριπή οφθαλμού σαν το αναστάσιμο φως..., μόνο που το νέο δεν είναι και τόσο "νέο", αλλά μάλλον μπαγιάτικο, αφού η Μήλος μπήκε στο εξώφυλλο του περιοδικού τον Αύγουστο, αλλά εμείς το θυμηθήκαμε μόλις ...το Νοέμβριο! Η "έκπληξη" όλων είναι δε τέτοια που αδικεί το περιοδικό, το οποίο μόνο μέσα στο 2012 ασχολήθηκε με την Ελλάδα τουλάχιστον ...8 φορές, όπως άλλωστε κάνει - με μεγαλύτερη, ή μικρότερη συχνότητα -  κάθε χρόνο! Έτσι, για το 2012 έχουμε τα εξής:
 - στο εξώφυλλο την Αλόννησο και στη σελ.132 όλα τα πολυτελή resort της Κρήτης (Απρίλιος)
 - στο εξώφυλλο τη Μύκονο (Μάιος)
 - αφιέρωμα στους οινοπαραγωγούς και τη δημιουργική κουζίνα της Σαντορίνης στη σελ.22 (Ιούνιος)
 - αφιέρωμα στο Πήλιο στη σελ.60 (Ιούλιος)
 - στο εξώφυλλο τη Μήλο (Αύγουστος)
 - παρουσίαση της Κέρκυρας ως low cost προορισμός και χαρακτηρισμός της ως το πιο "ιταλικό" νησί του Ιονίου στη σελ.128(Σεπτέμβριος)
 - αφιέρωμα στην ανάπλαση της Θεσσαλονίκης σελ.96 (Οκτώβριος)
Μάλιστα, στο τεύχος Νοεμβρίου δεν υπάρχει καμμία αναφορά στην Ελλάδα, που να δικαιολογεί τη γεμάτη υπερηφάνεια ταχύτατη διάδοση της είδησης...!
Η μόνη υπερηφάνεια που κατανοώ, είναι αυτή των κατοίκων του νησιού που εύλογα χαίρονται να διαφημίζεται ο τόπος τους μέσω ίντερνετ, έστω κι ετεροχρονισμένα. Πράγματι, είναι πανέμορφο το νησί, με τις καλύτερες παραλίες, όντως! Έχω πάει. Όμως προς τι τέτοια απότομη και ξαφνική συγκίνηση, έκπληξη κι υπερηφάνεια από πανστρατιά ελλήνων μπλόγκερ; Να υποθέσω ότι ως "βλαχοευρωπαίοι" ξεροσταλιάζουμε για την παραμικρή θετική (ή όχι) αναφορά της χώρας μας σε ξένα μέσα ενημέρωσης για να νιώσουμε ότι υπάρχουμε κι ότι μετράμε;;; Το γεγονός ότι εδώ κι αιώνες μονίμως αυτοπροσδιοριζόμαστε κι αυτοεπιβεβαιωνόμαστε μέσα από τα μάτια των "ξένων", λέει πολλά... Το ότι μάθαμε επιτέλους να κάνουμε οργανωμένο marketing και προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό (μη φανταστείτε βέβαια πως, όλα τα προαναφερθέντα εξώφυλλα κι αφιερώματα δεν είναι αποτέλεσμα διαφημιστικής καμπάνιας των δήμων και των ενδιαφερόμενων τοπικών φορέων, που πολύ σωστά κι έξυπνα πράττουν) είναι εντελώς άλλο θέμα (δικαιολογημένο κι επιθυμητό) και άλλο είναι να περιμένουμε από κάτι τέτοια (και από τους εκάστοτε Έλληνες που διέπρεψαν, ή διαπρέπουν στην Εσπερία και τους καμαρώνουμε σε εκπομπές - "τηλεφροντιστήριο" Ιστορίας) να "ανέβουμε" ως λαός και να νιώσουμε ένα κάποιο δέος!!!   
Εν πάση περιπτώσει, αφού χαιρόμαστε τόσο πολύ που οι Ιταλοί μας αγαπούν, μας προτιμούν και μας υποστηρίζουν, τότε θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν ότι οι δημόσιες σχέσεις που επιδιώκουμε απαιτούν μιαν αμοιβαιότητα, την οποία πολύ δύσκολα μπορούμε να αποδείξουμε... Διότι πώς εξηγείται ότι, αυτούς τους οποίους διατεινόμαστε ότι θεωρούμε φίλους και τους κυνηγάμε διακαώς να τους "τσιμπήσουμε" πελάτες, αδυνατούμε τυπικά να τους εξυπηρετήσουμε, όταν εν μια νυκτί με πρωτόγνωρη εξπρές διαδικασία συντεχνιακής αθλιότητας και κρατικής ηλιθιότητας πετάξαμε τα Ιταλικά από τα σχολεία και αφήσαμε ξεκρέμαστους πάνω από 30.000 μαθητές (που επέλεξαν ελεύθερα για πρώτη φορά στη σχολική ζωή τους ένα μάθημα που πραγματικά επιθυμούσαν να παρακολουθήσουν), οι περισσότεροι εκ των οποίων είτε κατοικούν σε περιοχές με υψηλό ποσοστό Ιταλών τουριστών (βλέπε Ιόνια νησιά, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα, Πάτρα κλπ.), είτε οι οικογενειακές τους επιχειρήσεις σε μεγάλα αστικά κέντρα χαρακτηρίζονται από εμπορικές συναλλαγές με την Ιταλία (βλέπε οπτικά, είδη υγιεινής, ένδυση, υπόδυση, σκάφη αναψυχής, έπιπλα κλπ.), είτε έχουν μεγαλύτερα αδέρφια που σπουδάζουν εκεί και σχεδιάζουν να "ακολουθήσουν τα βήματα τους", είτε είναι αλβανικής καταγωγής και έχουν συγγενείς στη γειτονική Ιταλία. Σημειωτέον δε, ότι οι Ιταλοί δεν διαθέτουν τα "λόουερ", τα "προφίσιενσι", τα "μίσιγκαν" και τα "κέιμπριτζ" ντουζίνα... Capito?